איתור ומימוש כספי נפטר


איתור ומימוש כספי נפטר

אובדן של אדם יקר הוא אירוע קשה מנשוא. לצד ההתמודדות הקשה עם האובדן, לא מעט אנשים נתקלים בבירוקרטיה מתישה ובקשיים רבים שמערימים גופים מוסדיים כאשר באים לדרוש את כספי הנפטר המגיעים ליורשים.
ישנם לא מעט מצבים בהם אדם נפטר מבלי שהכין צוואה וכתוצאה מכך היורשים אינם יודעים כיצד לאתר את כל הכספים , הקופות והנכסים האחרים השייכים למוריש. במצבים אחרים, גם אם קיימת צוואה היא אינה מפורטת ויש צורך להתחקות אחר כספו ורכושו של המוריש, פעולה שאם לא מבצעים אותה באופן מסודר ונכון עלולה לגרום לאובדן של כספים רבים.
נכון לשנת 2019 קיימים במערכת הבנקאית כ-528,000 חשבונות בנק ופקדונות ללא תנועה של יחידים, בסך מצטבר של כ- 6.5 מיליארד ש"ח. מתוכם, מספר חשבונות הבנק של נפטרים עומד על כ-86,000 בסך מצטבר של כ-1.6 מיליארד ש"ח.

הר הכסף

בשל כך, הקים משרד האוצר אתר הנקרא "הר הכסף" (והר הכסף 2) שמטרתו לעזור באיתור הכספים האבודים. המדובר בכספים שאבד המעקב אחריהם כמפורט להלן:

חסכונות פנסיוניים לא פעילים - מדובר בכספים הנמצאים בקרנות פנסיה, קופות גמל, קרנות השתלמות, וביטוחי חיים (עם מרכיב חסכון).

חשבונות וחסכונות לא פעילים בבנק - מדובר בחשבונות עו"ש או פקדונות לא פעילים אשר עברו 10 חודשים מהיום בו התקבלה ההוראה האחרונה בהם.

ביטוחים – מדובר בביטוחים הקיימים על שם אדם אשר ככל הנראה שכח מקיומם או ע"ש אדם שנפטר.
לאחר איתור הביטוחים יש לבדוק האם קיימים ברשותכם ביטוחים שניתן לתבוע, האם ישנם ביטוחים שנרכשו בעבר הרחוק וכיום אינם מתאימים לצרכים שלכם והאם קיימים ברשותכם ביטוחים כפולים.
כמו כן, במידה ומדובר בביטוח חיים ע"ש אדם שנפטר המוטבים יכולים לתבוע את חברת הביטוח ולקבל סכום כסף חד פעמי המשתנה בהתאם לביטוח שנרכש.
דוגמא נוספת, כאשר מדובר בקרן פנסיה ע"ש אדם שנפטר ניתן להגיש תביעה לקצבת שאירים כך ששאירי המבוטח יהיו זכאים לקצבה חודשית למשך מספר שנים (בהתאם לסכום הכסף הנמצא בקרן ולבחירת המבוטח).
מהתוצאות המתקבלות באתר הר הכסף ניתן ללמוד באילו גופים קיימים חשבונות או פוליסות על שמכם או על שם קרוב משפחה שנפטר ומאיזה סוג (קרן פנסיה, קופת גמל וכד').
עם זאת, העבודה אינה מסתיימת בבדיקה זו ולאחר קבלת המידע יש לבצע בדיקה מעמיקה ולענות על שאלות מהותיות כמו למשל מהם סכומי הכספים הקיימים? האם מדובר בכספים נזילים? האם כדאי לקבל סכום הוני חד פעמי או קצבה? ועוד שאלות רבות וחשובות.

חשוב לדעת

חשוב לדעת כי ישנה חשיבות מכרעת לזמן הטיפול באיתור הכספים האבודים. כך למשל אם מדובר בביטוח חיים אזי, לרוב, קיימת תקופת התיישנות של 3 שנים ממועד הפטירה.
לא אחת קרה שבזכות הידע והנסיון שצברנו לאורך השנים איתרנו ללקוחותינו ביטוחי חיים ע"ש קרובי משפחה שנפטרו שלא ידעו על קיומם ואם לא היו פונים אלינו, ככל הנראה, לא היו זוכים בכסף המגיע להם.
אם לא די בכך, תהליך איתור והוצאת הכספים האבודים כרוך בבירוקרטיה רבה ומתישה וניהול לא נכון עלול לגרום לאיבוד כסף רב. אנחנו במאירי לצידך צברנו ניסיון רב באיתור כספים של נפטרים, בבניית תוכנית מסודרת המציגה את כל האפשרויות הקיימות ולבסוף במימוש הכספים והפוליסות בהתאם לדרישת הלקוח והתנהלות ישירה מול הגופים המוסדיים עד לקבלת כל הכספים ללקוח.

אנחנו כאן לעזור

תהליך איתור והוצאת הכספים האבודים כרוך בבירוקרטיה רבה ומתישה וניהול לא נכון עלול לגרום לאיבוד כסף רב. אנחנו במאירי לצידך צברנו ניסיון רב באיתור כספים של נפטרים, בבניית תוכנית מסודרת המציגה את כל האפשרויות הקיימות ולבסוף במימוש הכספים והפוליסות בהתאם לדרישת הלקוח והתנהלות ישירה מול הגופים המוסדיים עד לקבלת כל הכספים ללקוח.
צור קשר

מוכן לפגישת ייעוץ ללא התחייבות?

מאירי לצידך מתמחה במתן שירותים למימוש הזכויות לאנשים סיעודיים מגופים ממשלתיים ומחברות הביטוח. אנחנו מזמינים אותך לפגישת ייעוץ ראשונית ללא כל התחייבות בטלפון, בזום או פנים אל מול פנים.

צור קשר
התכנים באתר הינם בגדר המלצה בלבד ואינם מהווים ייעוץ משפטי, כלכלי או רפואי
2021 ©    כל הזכויות שמורות למאירי לצידך
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram